Heily som tillverkar fairtrade-smycken åt Wakami

Heilys historia

Jag heter Heily Miuriel, jag är 22 år och jobbar på Producciones San Juan. Jag drömde om att ta examen, men var tvungen att lämna skolan under andra året. Min mamma är ensamstående förälder och hon hade inte ekonomiska resurser att betala för mina studier.

Efter att ha slutat skolan bestämde jag mig för att hjälpa mamma och började arbeta med Wakami. Idag arbetar min mamma och jag i Producciones San Juan tillsammans.

Som 18-åring fick jag min dotter. Därför har hon praktiskt taget vuxit upp med Wakami. Jag är glad att ha ett jobb så att jag kan köpa henne vad hon behöver. Nästa år går hon i skolan för första gången. Jag är väldigt upprymd, eftersom jag tror att hon kommer att gilla det lika mycket som jag gjorde.

Mina prioriteringar har förändrats, men min dröm har inte gjort det. Med min man vill vi bygga vårt eget hus och vi sparar redan. När vårt hus är klart, kommer jag att fortsätta studera och ta examen som jag ursprungligen ville.

Berättat för Nataly Basterrechea på Wakami. Producciones San Juan är ett av många små företag som drivs av lokala hantverkare och som levererar smycken åt Wakami inom ramen för vad vi kallar inklusivt företagande.

Detta system är en av anledningarna att Wakami rankas som de bästa av de bästa av B Corporations.

Independently verified
66 recensioner