100 mäktiga röster

Vital Voices: 100 Women Using Their Power to Empower

En ovanlig bok om kvinnor som skapat sig plattformar och använder dem för att lyfta andra kvinnor. En vacker bok om annorlunda och banbrytande ledarskap. Och en angelägen bok med hundra personliga berättelser, alla med något inspirerande och värmande att tillföra.

Ja, här kommer vi alltså med ett boktips. Inte bara för att vi gillar temat, utan också för att bland alla fantastiska kvinnor som porträtteras av Gayle Kabaker (konstnär) och Alyse Nelson (redaktör) hittar vi Wakamis grundare María Pacheco.

María Pacheco avbildad bland kvinnor på Guatemalas landsbygd
María Pacheco porträtteras i Vital Voices

I en tid av kriser och splittring visar hon och bokens alla medsystrar (från Ruth Bader Ginsberg till Greta Thunberg) på nytänkande, mod och samhörighet.

Och redan i titeln möter vi det här ordet vi så ofta vill använda när vi beskriver Wakamis verksamhet, men saknar en bra, svenskt term för: empower. Det svenska “bemyndiga” säger inte riktigt samma sak; att ge någon annan möjligheter att inta sin rättmätiga plats, att bli allt en kan bli.

Från modeskapare till nobelprisvinnare, från styrelseproffs i en filmbolagsjätte till en hövding i Östafrika – det här är berättelser om transformerande ledarskap som överskrider kulturer, branscher och generationer.

Nedan har vi publicerat ett par länkar till nätbokhandlare som har boken. 100 Women Using Their Power to Empower har dessutom blivit en vandringsutställning som i våras premiärvisades på John F. Kennedy Center for the Performing Arts i Washington.

Beställ boken på svenska Amazon

Vital Voices: 100 Women Using Their Power to Empower

Beställ boken på Adlibris

Vital Voices: 100 Women Using Their Power to Empower

Beställ boken på Bokus

Vital Voices: 100 Women Using Their Power to Empower

Pin It on Pinterest