En flygvärdinna som singlade slant, en FN-officerare som blev förälskad i ett folk på andra sidan jordklotet, två unga lärare som sökte äventyr och en hel del kärlek. Här kan du läsa om hur vi blev till, men också allra senaste nytt. Välkommen!
Ungdomar dans vid Lago Atitlán

Varmare vibbar 2023: spellista som tar dig till Guatemala

Släpp fram lite varmare vibbar med en spellista från Masomenos. Hits blandat med gamla favoriter från Guatemala. Här finns spellistan till Spotify och Apple Music…
En del av Fashion Revolution: du får möta som tillverkar ditt mode, yrkesarbetare som får en ordentlig lön. Här Eleba, som tillverkar armband för Wakami. Wakami säljs i Sverige av Masomenos.

Vad är Fashion Revolution Week?

Fashion Revolution-rörelsen är inte anti-mode. Tvärtom är många medlemmar mycket stilintresserade. Målet är en global modeindustri som bevarar och återställer miljön och värderar människor framför tillväxt och vinst.
Soft fika på café i Guatemala. Vackra armband på vacker kvinna.

Sista exet…

Nu har Annika och Sofia inventerat lagret. Medan de pustar ut med en välförtjänt kopp te, kan du passa på att sno åt dig ett av de sista exen av några populära produkter.
Flickor som går i skolan i Guatemala, med stöd från Wakami.

Fler flickor i skolan i Guatemala

I samhällen där kvinnor sällan studerar på gymnasiet är det verkligen ett privilegium att se flickor välja att fortsätta ända till universitet och få chansen att skriva sin egen framtid.
My mom, my sister, my girlfriend, my daughter... for all of them, we wear pink!

Nya armband

Lagom till Alla hjärtans dag kommer en sändning nya armband från Wakami. Vi hittar ett nytt rosa, ett nytt svart och flera favoriter som varit saknade en tid.
Wakami Planets armband kommer tillbaka till Masomenos.

På väg

Under februari 2023 väntar flera armbandsnyheter från Wakami, men också några gamla och inte särskilt gamla favoriter som kommer tillbaka i lager.
En flicka som börjar skolan tack vare stipendier från Wakami.

Det finns ljus

Det finns hopp. Det finns en bättre framtid. Ett gott tecken på det är när kvinnor och flickor får det bättre. Tack alla våra Wakami-kunder som gör det möjligt!
Kvinnor i Guatemala som arbetar för fairtrademärket Wakami

Wakami “Bäst för världen” 2022

I bedömningen för 2022 rankar Wakami bland de 5% bästa inom bedömningsområdet Worker Impact, alltså exemplariskt medarbetarvänliga metoder, såsom ägandemöjligheter, arbetsflexibilitet och anställningspolicyer med rättvisa villkor.
Färgglada armband från Wakami

Färgstarkt

Vårens och sommarens färger 2022 innehåller enligt modemagasinen både det milda och det färgstarka. Är du på humör för det mer vildare nyanserna hittar du våra bästa färgklickar här.
Kvinnor som visar händer med texten Climate Justice Now – Let's Do It Fair

World Fair Trade Day ’22

Det finns bra grejer vi kan göra. Vi som arbetar med fairtrade framhåller gärna de ekologiska vinsterna med småskalig produktion, där det mesta arbetet görs för hand och det är lättare att hålla skadliga processer och ämnen utanför produktionskedjan. Inom fairtrade sysslar vi inte heller med överproduktion, där osålda produkter från förra säsongen eldas upp eller mals ner.

Masomenos på sociala medier

Besök oss gärna på Instagram, Facebook och Twitter! Vi finns även på LinkedIn, YouTube och Pinterest.


Masomenos sajt är publicerad på Oderland.

Independently verified
66 recensioner