Guatemalanska kvinnor som tillverkar modeaccessoarer för fairtrademärket Wakami.

Wakami “Bäst för världen” 2022

Stolt kan vi meddela att Wakami återigen har blivit erkända som B Corp Best for the World™ 2022. Denna gång i kategorin “Best for WORKERS”.

Från dag ett har Wakamis mål varit att förändra vår planet. Samarbete och mening har varit kärnan i våra aktiviteter. I år firar vi 18 år av att arbeta tillsammans med utsatta samhällen. Tillsammans skapar vi kedjor av möjligheter så att välstånd, mening och hopp kan fylla varje dag, i varje litet hus och skjul i Guatemala.

Idag kan vi fira, tillsammans med dig som bär våra produkter, att Wakami är bland de 5 % bästa inom bedömningsområdet Worker Impact av de c:a 4000 certifierade B Corp-företagen runt om i världen. För att komma så högt krävs exemplariskt medarbetarvänliga metoder, såsom ägandemöjligheter, arbetsflexibilitet och anställningspolicyer med rättvisa villkor.

Certified B Corporations Best for the World 2022: Workers

Vad är en B Corp?

Wakami är ett B Corp-certifierat företag. Det betyder att vi tillhör en grupp av företag som har åtagit sig att uppfylla höga standarder för verifierad social och miljömässig prestanda, offentlig transparens och juridiskt ansvar för att balansera vinst och syfte. B Corp-gemenskapen drömmer om att inte bara vara de bästa företagen i världen, utan det bästa FÖR världen.

Varför ville vi dela detta med dig? För att det här är en prestation från hela vår community. Var och en av oss är en länk i denna kedja av möjligheter. Våra hjärtan är fulla av tacksamhet över att se denna dröm gå i uppfyllelse. 

Tack tack tack!

Läs också:

Wakami Best for the World™ 2021
Wakami Best for the World™ 2019
Wakami Certifierad B Corp

Independently verified
66 recensioner