En konsthantverkare som tillverkar smycken för Wakami

Best for the World 2019

Organisationen B Labs granskar hur bra företag är för de anställda, miljön och det omgivande samhället ur en rad aspekter.

Hur transparent företaget är, hur medbestämmandet ser ut, hur mycket av företagets ansträngningar som kommer platsen där de verkar tillgodo – många är de parametrar som regelbundet checkas av.

Företag som klarar kraven får kalla sig certifierade B Corps. Större B Corps är till exempel Ben & Jerry, Eileen Fischer, Inc och Patagonia Works.

De bästa av de bästa

Varje år sammanställer B Labs listor med de som ligger i topp inom olika kategorier. Wakami förärades med en plats på listan för Bäst för samhällen 2015, men nu, 2019, är det alltså dags igen. Så här beskriver B Labs listan:

Samhällen hjälper företag att blomstra, och på denna lista finns företagen som säkerställer att deras samhällen också blomstrar. 2019 års Best for the World: Communities-honoarer är övertygade om att framgång bör delas.

De som platsar på denna lista rankar in som de bästa 10% av alla B Corps i kategorin för deras insatser i samhället, inklusive välgörenhetsinsatser, investeringar i mångfald och utbildningsmöjligheter.

Se hela listan här (Wakami står under moderbolagets namn, Kiej de los Bosques).

Independently verified
66 recensioner