Reina, som tillverkar schyssta smycken åt Wakami

Reinas historia

Jag heter Reina. Jag är 33 år och väver handband i Producciones Kastajem. När jag var liten drömde jag om att studera, men jag gick bara ut sjätte klass.

Tillsammans med mina åtta syskon arvetade jag med att plantera ärtor, zucchini och sallad på fälten. Jag gifte mig vid 20 och fick mitt första barn vid 21.

Kvinnlig frigörelse

Min man gillade först inte att jag ville arbeta för Wakami. Det var för att han tyckte att bara män ska stå för försörjningen; att kvinnor måste stanna hemma och ansvara för barnen. Men när han såg vilken inkomst mitt arbete genererade för familjen, blev han stödjande.

Wakami har lärt mig att sätta värde på mig själv. Det har givit mig kvinnlig frigörelse och styrka. Därför ser jag mig nu som en kapabel, kunnig kvinna. Med mitt yrke kan jag göra mina egna val och har något att säga till om i familjens beslut.

Min vilja

Jag vill fortsätta arbeta för Wakami. Min dröm är att mina barn studerar och blir bra människor. Jag tror att om vi alla arbetar tillsammans och värderar det vi har, kan vi förbättra våra liv. Därför kommer jag att fortsätta arbeta för Wakami. Det är min vilja.


Berättat för Nataly Basterrechea, Kiej de los Bosques. Producciones Kastajem är ett av många små företag som drivs av lokala hantverkare och som levererar smycken åt Wakami inom ramen för vad vi kallar inklusivt företagande. Producciones Kastajem startades och leds av en annan stark kvinna, Marla.

Independently verified
66 recensioner