Lucía driver ett småföretag som tillverkar smycken i Guatemala

Lucías historia

Jag heter Lucía, jag är 42 år, jag har sex barn och är ledare för Producciones Bella Vista. Som liten gick jag i skolan, men mina föräldrar gav mig inte möjligheten att avsluta studierna. I min familj var vi tolv barn, jag var nummer fem och den första flickan. Därför skulle jag i stället hjälpa min mamma med hushållsarbete.

Tack vare Castillo Córdova Foundation kom jag i kontakt med Wakami. Att jag skulle börja tillverka för Wakami var mycket svårt för min make. Eftersom jag är ledaren blev jag tvungen att göra flera resor till Guatemala City för att lära mig, men min man var mycket upprörd. Tidigare fick jag knappt gå ut och om jag gjorde det, måste jag ha sällskap. Men att avvara två personer för att jag skulle kunna gå utbildningen skulle bli för dyrt, så jag var tvungen att gå ensam. Först var jag väldigt nervös för att åka på kurserna. Ibland grät jag och bad till Gud att hjälpa mig eftersom min man kämpade så emot mig. Nu stöder han mig, fyra år senare. Han är inte så macho längre. Jag vann.

För mig har det varit utmärkt, för med de pengar jag tjänar på produktionen kan jag betala för mina barns studier. Wakami har stött oss med ett stipendium, ekofilter och en solpanel. Solpanelen har hjälpt mig mycket eftersom den är billig och när strömmen går är jag den enda i grannskapet som har el.

Jag drömmer om att ge mina barn en god framtid genom att ge dem studier. Jag drömmer också om att mina hantverkare tjänar pengar så att de kan försörja sina familjer. Jag uppmuntrar dem att ge sina döttrar möjligheter, särskilt i studier eftersom vi kvinnor är vinnare. Jag vill arbeta och stödja; Wakami och Gud hjälper mig att göra det. Tack!

Berättat för Nataly Basterrechea på Wakami. Producciones Bella Vista är ett av många små företag som drivs av lokala hantverkare och som levererar smycken åt Wakami inom ramen för vad vi kallar inklusivt företagande.

Wakamis reproducerbara metod för socialt hållbar tillverkning är en av anledningarna att Wakami rankas som de bästa av de bästa av B Corporations.

Independently verified
66 recensioner