Florentina i Sembra Sonrisas, Guatemala

Florentinas historia

Jag heter Florentina. Jag är 35 år gammal och väver armband i Sembrando Sonrisas. Jag är den åttonde dottern av tio syskon. När jag var liten drömde jag om att studera, men mina föräldrar hade inte pengar att betala för min utbildning. När jag mötte min man skickade han in en ansökan för mig. Jag kunde börja studera, men något hade blivit fel i pappersarbetet. Trots att jag gick ut nian, kunde jag inte ta examen.

När jag knackade på Wakamis dörr för att få arbete, tog de emot mig med öppna armar. Det har inte varit lätt, för min man ville inte att jag skulle arbeta. Men jag lät inte hans sårande ord stoppa mig, så jag fortsatte att gå till arbetet. Wakami har hjälpt mig mycket. I mitt hus hade vi ingen elektricitet, men med Wakamis hjälp har jag nu solceller. Och min son, Ismale, får ett stipendium.

Jag ville studera för jag ville ha ett jobb. Även om jag inte fick min examen, väver jag armband med Wakami, Gud ske lov. Jag fattade beslutet att arbeta så att jag kan ge mina barn ett bättre liv och min dröm är att de tar examen. Jag drömmer också om att en dag öppna ett apotek.

Berättat för Isabela Sagastuy, Kiej de los Bosques. Artesanías Candelaria är ett av många små företag som drivs av lokala hantverkare och som levererar smycken åt Wakami inom ramen för vad vi kallar inklusivt företagande.

Independently verified
66 recensioner