Kvinnor som visar händer med texten Climate Justice Now – Let's Do It Fair

World Fair Trade Day ’22

Under deviserna “Climate Justice Now” och “Let’s Do It Fair” firas idag den rättvisa handelns dag världen över.

Ambitioner när det gäller klimatet måste involvera oss människor. Det är inte kul att höra, men klimatförändringarna sker nu och påverkar redan samhällen och människors försörjning. Att tackla klimatkrisen är inte bara en ekologisk nödvändighet, utan också en fråga om social rättvisa och en fråga om överlevnad. De som har minst skuld till masskonsumtionens och industrins skadeverkningar hör ofta till de värst drabbade när det gäller extrema väderförhållanden och ständiga katastrofer.

Men det finns bra grejer vi kan göra. Vi som arbetar med fairtrade framhåller gärna de ekologiska vinsterna med småskalig produktion, där det mesta arbetet görs för hand och det är lättare att hålla skadliga processer och ämnen utanför produktionskedjan. Inom fairtrade sysslar vi inte heller med överproduktion, där osålda produkter från förra säsongen eldas upp eller mals ner.

Wakami är dessutom starkt involverat i hantverkarnas vardag, med utbildning i ekologisk odling och återvinning, subventionerade solceller, energieffektiva vedspisar och andra klimatsmarta hjälpmedel.

Vi firar med ett erbjudande

Använd rabattkoden “FairTradeDay22” för 15% rabatt på alla produkter här masomenos.se! Gäller t o m 15 maj 2022. Här ser du några av våra bästsäljare, men du kan förstås handla vad du vill!

Läs med om World Fair Trade Day på World Fair Trade Organizations webbplats!

Independently verified
66 recensioner