Earth Day 2022

Earth Day 2022

Varje år firar vi Jordens dag den 22 april. Nu peppar vi upp med ett härligt erbjudande på alla Wakami-smycken som berättar om vår favoritplanet. Köp 2 och få det billigaste för halva priset. Välj mellan följande armband med jord-tema:

Earth Day 2022

Earth Bracelet är ett av Wakamis mest ikoniska smycken. Det berättar mayalegenden om hur jorden blev till. Hur den fick sol, stjärnor, vind och vatten, djur och människor för att må bra. Och till sist skapade kärleken för att hålla samman allts.

I sin mest exklusiva form är Earth Bracelet en uppsättning om sju armband, som alla berättar sin del av en mayalegend om hur jorden, solen, stjärnorna och månen, vattnet och luften, djuren, människorna och till sist kärleken blev till.

Nu finns fler variationer – och även andra smycken som uttrycker vårt samhörighet med jorden och dess element. Här finns smycken för män, kvinnor – och i och med Wakami Kids – även barn. Alla har vår samhörighet med hela skapelsen som fokus.

Mer om Earth Day

Vad är Earth Day?

Earth Day firas varje år den 22 april. Det är en dag som syftar till att uppmärksamma det känsliga samspelet mellan oss människor och vår planet.

Hur länge har Earth Day uppmärksammats?

Earth Day har firats sedan 1970, då över 20 miljoner människor världen över manifesterade för bättre skydd för jordens natur.

Vem arrangerar Earth Day?

Den arrangeras av organisationen Earth Day. Det är en amerikansk ideell (non-profit) organisation som i sin tur involverar c:a 150 000 partners.

Vad är viktigast för Earth Day?

Organisationen bakom manifestationen har successivt breddat definitionen för “the environment” till att inkludera fler områden som påverkar vår hälsa och våra samhällen. I dag, när klimatförändringarna och dess orsaker är tydliga, ligger fokus på vad vi alla kan och måste göra för att hålla vår planet beboelig för kommande generationer. Arbetet handlar ofta om att verka för gröna investeringar, gröna jobb, mer natur i våra närmiljöer och ökat inflytande för marginaliserade kulturer. Organisationen betonar ofta saker som positivitet, energi, entusiasm och hängivenhet.

Wakami och jorden

Wakami har alltid poängterat det nära bandet till naturen. Earth Bracelet blev en av Wakamis första stora succéer och har följts av fler smycken inspirerade av vår jord. Tillverkningen bygger på småskalig, manuell produktion, där hantverkarna utöver fairtradelöner också får utbildning och stöd att agera ekologiskt och klimatsmart i sina hem.

Independently verified
66 recensioner