Fiskelektion med María

Wakamis grundare María Pacheco är inspiratören för varumärket, för livsstilen det uppmanar till och för de värderingar som det styrs av.

María föddes i Guatemala City och levde där till 12 års ålder. Då flyttade hon med sin familj till USA, där hennes far studerade till läkare. Alltsom inbördeskriget i Guatemala eskalerade blev Maria medveten om hur fattigt och ödelagt hennes hemland blivit.

När familjen senare återvände och hennes far öppnade en klinik för krigets offer, kom María att drabbas av närmast fysiska insikter i det lidande som dagligen drabbade Guatemalas mest utsatta.

– Den officiella storyn, berättar María i videon ovan, är att jag sedan tog examen i biojordbruk och ville bekämpa fattigdomen genom att ge lokala småproducenter tillgång till en större marknad.

– Men den egentliga storyn, fortsätter hon, är att det var den här lilla rädda flickan, som träffade andra små rädda barn. Och livets mirakel lät dem få en sorts kontakt.

– I och med det blev det lite ljusare och vi såg att vi kunde göra något tillsammans. Bit för bit insåg jag att världen är kanske inte som jag önskar, men det finns ett sätt att få en glimt av den underbara värld vi vill ha och det är i det ljuset, i samhörigheten.

I intervjun ovan, gjord för soulbiographies.com och Canal Antigua, berättar María om hur hon förändrats av dem hon sedan dess försökt att hjälpa.

– Jag kanske har förändrat saker i deras liv, med de har transformerat mig, bara genom kraften i att se varandra för att vi är, inte för vilka vi är.

Independently verified
66 recensioner