Hopp om livet

Följ med skådespelerskan Elsa Pataky till byn Pastores, där hon träffar kvinnor som tillverkar Wakamis smycken.

Hantverkargruppen i Pastores är en av många småföretag och kooperativ på glesbygden som producerar åt Wakami. Förutom inkomsterna får de genom projektet med Wakami-byar hjälp att skaffa nyttigheter som effektiva vedspisar, vattenrening, återvinning och hälsokontroller.

För fler bilder från Masomenos besök i Pastores, titta in i vårt Flickr-set eller Facebook-album!

Se också…

Alla Wakamis smycken i webbshoppen

Andrea Beatriz Calisto, barnpsykolog som arbetar för Unicef i Guatemala

Kolla: Guatemala i ABBA-hyllning

Sevärda minuter om nöd och hopp bland Guatemalas fattiga – och vad pengarna från ABBAs Chiquitita kan åstadkomma.
En kvinna granskar ett salladshuvud på en grönsaksmarknad i Guatemala

Alla dagar är en kvinnodag

Internationella kvinnodagen firas den 8 mars varje år. Det är ett sätt att förnya och hylla var och ens engagemang för jämställdhet. En viktig dag. Men lika viktigt är att …

Läs mer

Röda bär och gröna blad

Julrött är rätt

Våra rödaste smycken – och länkar till julklappar i andra färger. Vad vill du ge bort i jul? Med smycken från Masomenos ger du mer än själva presenten.
Wakami: "Vi tror på att en bättre värld är möjlig."

Hej världsmedborgare!

Se vår nya filmsnutt: en uppsättning av idéer och värderingar som berör oss, som driver det sätt på vilket vi designar och den livsstil som vi vill inspirera till för världens medborgare. Wakamis manifest.
En kvinna med snygga armband håller en kokosnöt

Plast från havet blir smycken…

Att Wakamis smycken åstadkommer underverk för kvinnor och barn i utsatta områden i Guatemala vet du säkert. Nu gör de också havet renare.
En del av Fashion Revolution: du får möta som tillverkar ditt mode, yrkesarbetare som får en ordentlig lön. Här Eleba, som tillverkar armband för Wakami. Wakami säljs i Sverige av Masomenos.

Vad är Fashion Revolution Week?

Fashion Revolution-rörelsen är inte anti-mode. Tvärtom är många medlemmar mycket stilintresserade. Målet är en global modeindustri som bevarar och återställer miljön och värderar människor framför tillväxt och vinst.
Flickor som går i skolan i Guatemala, med stöd från Wakami.

Fler flickor i skolan i Guatemala

I samhällen där kvinnor sällan studerar på gymnasiet är det verkligen ett privilegium att se flickor välja att fortsätta ända till universitet och få chansen att skriva sin egen framtid.
En flicka som börjar skolan tack vare stipendier från Wakami.

Det finns ljus

Det finns hopp. Det finns en bättre framtid. Ett gott tecken på det är när kvinnor och flickor får det bättre. Tack alla våra Wakami-kunder som gör det möjligt!
Kvinnor i Guatemala som arbetar för fairtrademärket Wakami

Wakami “Bäst för världen” 2022

I bedömningen för 2022 rankar Wakami bland de 5% bästa inom bedömningsområdet Worker Impact, alltså exemplariskt medarbetarvänliga metoder, såsom ägandemöjligheter, arbetsflexibilitet och anställningspolicyer med rättvisa villkor.
Kvinnor som visar händer med texten Climate Justice Now – Let's Do It Fair

World Fair Trade Day ’22

Det finns bra grejer vi kan göra. Vi som arbetar med fairtrade framhåller gärna de ekologiska vinsterna med småskalig produktion, där det mesta arbetet görs för hand och det är lättare att hålla skadliga processer och ämnen utanför produktionskedjan. Inom fairtrade sysslar vi inte heller med överproduktion, där osålda produkter från förra säsongen eldas upp eller mals ner.
En kvinna med barn i en ekologisk trädgård i Guatemala

She Leads The Way

Inför Internationella kvinnodagen startar nu en kampanj, full med goda exempel – inte minst från Wakami.
B Corp: Best for the World 2021: Wakami

Bäst för världen 2021

Tack världsmedborgare! Tack B Lab för att ni uppmärksammar företag som delar samma dröm: att bygga en bättre värld! Tack till våra allierade: människor som har samarbetat med oss! Tack till hantverkarna, som är kärnan i var och en av våra produkter och till dig som köper våra smycken och fortsätter vara en del av vår dröm!
Annika & Sofia åker på flak

Grattis Fairtrade City Göteborg!

I företagsnätverket Fairtrade City Göteborg har vi sällskap av Nudie Jeans, Lejonet & Björnen, Thrive och andra sköna fairtradeaktörer. Nu fyller nätverket tio år och detta är vår hälsning till alla.
Höns ger mat - och bättre odlingar i Guatemala

Sverige ❤️ Guatemala

Det svenska biståndet till Guatemala är inriktat på effektivt drivna gräsrotsprojekt, i nära samarbete med dem det ska hjälpa. Nu är Wakami inblandat i ett svenskt projekt.
Be still & know-skylt

Tankar i karantän

María Pacheco: “Den här karantänen förde med sig en värdefull gåva – skickad till mig från hjärtat av Guatemala.”
Vital Voices-kollage från bokens porträtt

100 mäktiga röster

100 Women Using Their Power to Empower är en vacker bok om kvinnor som använder sina plattformar för att lyfta andra.
Independently verified
66 recensioner