En kostymklädd herre visar upp snygga armband

Armband för män

Vilka smycken passar för män? Vi får ofta frågan och här kommer våra tips. När det gäller armband för män är det stilmässigt enkelt, men det är knepigare med storlekarna. 

Alla smycken som mannen i fråga trivs i är rätt. Att se vissa stilar som exklusivt maskulina eller feminina är både trist och onödigt. Traditionellt har grövre material och mörka färger varit normen, men den tiden är för längesedan förbi.

Neon, klara färger, pasteller, svart eller vitt – i stort sett alla Wakamis serier köps av män världen över. På bilden ovan bär modellen till exempel Earth Bracelet Night.

Lite knepigare är det med storleken. Nu varierar ju vi människor enormt från individ till individ, men de flesta män i vår del av världen har lite större handleder än genomsnittskvinnan. En vanlig variation är mellan 17 – 22 cm omkrets, där de flesta kanske ligger runt eller strax under 19 cm.

Vi har märkt de lite större armbandsmodellerna med etiketten “unisex” i butiken.

Dessutom kan ju alla armband med glidknut och de som man knyter göras lite större. Multi-wrap-armband passar ofta med ett varv mindre än runt en kvinnas handled.

Smycken vi gärna ser på herrar

Här är några av våra favoritsmycken på män:

Independently verified
66 recensioner