Drömsmycken

De har fötts till knappa omständigheter, långt från bekvämlighet och välfärd. Vad de berättar kommer att ge dig dagens leende. Möt fyra av Wakamis fantastiska entrepenörer! 

Alejandra, Maria, Felicito och Sandra. Tre kvinnor och en man som bestämt sig för att de är mer än sina knappa omständigheter. Att de kan använda sina händer, sina huvuden till att skapa något som blir värdefullt för andra, och för sig själva. Att de kan leda och entusiasmera andra att göra samma sak. Att de, tillsammans med dig som köper fairtrade, kan kapa självförtroenden och bryta fattigdomsspiralen.

– Att vara kvinna gjorde det mycket svårt att bli entreprenör, konstaterar Alejandra Ajquiajy Gutierrez, för i mitt samhälle styrde männen över kvinnorna.

– Jag lät det inte påverka mig, utan arbetade på. Nu har de insett att kvinnor också kan arbeta, växa och driva företag.

Sandra Orbelinda Solares fick uppleva samma motstånd, men gav sig inte.

– Min största dröm var att en dag skaffa mig en universitetsexamen. Inkomsten från Wakami gjorde det möjligt. Jag kunde ge mina barn utbildning och bygga mitt hus, berättar hon.

Invävda drömmar

Fyra livsöden, som är unika, och ändå inte helt ovanliga bland de många entrepenörer och konsthantverkare som ingår i Wakami-kedjan.  Alla bär de samma drömmar: att kunna låta barnen gå i skola och vara friska, att kanske kunna bo i ett riktigt hus. Drömmar som finns invävda i Wakamis smycken.

– Varje armband du köper, varje armband du bär, reflekterar våra barns leenden, utvecklingen i våra samhällen och de drömmar vi håller på att uppnå, avslutar Sandra.

Independently verified
66 recensioner