Villkor

Allmänt

Oavsett hur många artiklar du beställer, är fraktkostnaden för privatpersoner inom Sverige 19 kronor inklusive moms per order. Till Danmark, Finland, Färöarna, Grönland, Norge, Island och Åland är fraktkostnaden normalt 48 kronor. Vi levererar för närvarande endast till adresser inom Norden.

Alla priser på webbplatsen är i svenska kronor och inklusive svensk moms, om inte annat anges. Är du inloggad som återförsäljare, ser du däremot priserna exklusive moms.

Alla varor förblir Masomenos AB:s ägendom tills dess att full betalning kommit bolaget tillhanda.

Försök till bedrägerier polisanmäls. Masomenos AB förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.

Masomenos AB reserverar sig för eventuella skrivfel på denna webbplats, som t ex pris, mått och antal produkter i lager. Eftersom vi säljer handtillverkade produkter kan vi inte heller garantera att produkten ser exakt ut som på bilden vad gäller detaljer och nyanser. Även vad gäller mått kan smärre variationer förekomma.

Betalningssätt

Du kan för närvarande välja mellan följande betalningssätt:

 1. Kortbetalning med VISA eller MasterCard
  Du kan känna dig trygg med att handla på masomenos.se. Vi samarbetar med Billmate, som drivs av eFinance Nordic AB. När du betalar med kort skickas du vidare till en säker sida med SSL-certifikat, där du tryggt fyller i dina kortuppgifter och genomför betalningen. När betalningen har godkänts skickas du tillbaka till masomenos.se där du får en bekräftelse på att ditt köp är genomfört. Inga av dina kortuppgifter överförs till eller lagras hos masomenos.se. Ytterligare villkor för kortbetalning via Billmate finns här.
 2. Direktbetalning via din Internetbank: Swedbank, Handelsbanken, SEB eller Nordea.
  Vid betalningen slussas du automatiskt, via Billmate, till din Internetbank där du loggar in på vanligt sätt. Pengarna dras sedan direkt från ditt bankkonto i samband med att du godkänner transaktionen.
 3. Faktura via Billmate
  Välj Billmate-faktura i kassan. Förutom din faktureringsadress behöver du fylla i ditt personnummer. Ditt personnummer lagras inte hos Masomenos – alla betalningsuppgifter hanteras av Billmate Masomenos skickar varan till din folkbokföringsadress. Så fort vi skickat varan får du en faktura till din e-postadress. Fakturan betalar du inom 14 dagar. Om du väljer att betala med Billmate-faktura så tillkommer en avgift om 30 kronor. För att kunna välja Billmate-faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Vid försenad betalning skickar Billmate en betalningspåminnelse med påminnelseavgift. Billmate debiterar även dröjsmålsränta från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift tillkommer. Billmate förbehåller sig rätten att i enskilt fall ompröva beställarens kreditvärdighet. Om du har frågor kring detta vänligen kontakta Billmate. Ytterligare villkor för fakturabetalning finns här.
 4. Bankgiro
  Du anger ditt ordernummer som referens och sätter in totalsumman på vårt bankgiro. Så fort vi ser pengarna på vårt konto – det tar vanligen 2 – 4 bankdagar – skickar vi varorna.
 5. PayPal
  Du som har ett PayPal-konto kan betala via det. För vanliga kortbetalningar är Billmate vårt förstahandsval.
 6. Payson
  För dig som redan har ett Payson-konto och föredrar att använda det. För vanliga kortbetalningar är Billmate vårt förstahandsval.

Leveranser

Vi skickar våra brev/paket med PostNord. De kommer att leverera till den adress du anger i köpet. Normal leveranstid är 2-4 arbetsdagar.

Ej mottagen vara

Vi debiterar 200 kronor för varor som inte tas emot eller hämtas ut. Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss måste du ta emot paketet och skicka tillbaka det till oss inom 14 dagar, annars blir det registrerat som ej mottaget och debiteras automatiskt.

Transportskador

Om varan skulle komma fram skadad till dig får du skicka tillbaka den till oss så vi kan skicka en ny produkt till dig.

Är paketet och/eller innehållet skadat när du får det, anmäl det genast på platsen. Ta sedan kontakt med oss så fort du kan. Detsamma gäller om du har du öppnat paketet och upptäcker skada. När du skickar tillbaka varor till oss står du själv för transportrisken och kostnaden, men behöver inte betala någon ytterligare frakt för ersättningsvaran.

Ångerrätt

Du har full ångerrätt i 14 dagar från det att du mottagit varan, förutsatt att du inte använt varan och att den returneras i oskadat skick och i orginalförpackning. Du står i dessa fall för transportrisken och returkostnaden.

Personuppgifter

Enligt lag måste du samtycka till att vi lagrar uppgifter om dig, så som namn, adress, e-postadress, telefonnummer. Detta samtycke ger du vid ditt köp. Alla uppgifter som lämnas till oss eller som vi får del av när du besöker vår sajt kommer att behandlas av Masomenos AB i egenskap av personuppgiftsansvarig.

Informationen kommer att användas för att vi vid köp ska kunna fullgöra våra åtaganden mot dig, uppmärksamma dig på erbjudanden samt i övrigt marknadsföringssyfte. Masomenos AB kommer aldrig att låta en tredje part använda dina personuppgifter i marknadsföringssyfte om du inte själv godkänner detta.

Du har rätt att efter begäran få ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna ska rättas eller raderas.

Force majeure

Masomenos AB är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.